Eşimin borcundan dolayı tapuya haciz gelirmi, kocanın borcu kadını bağlarmı, kocanın borcundan dolayı eşe haciz gelirmi

Bankaların Günlük EFT Limiti ve EFT Limiti Yükseltme

Bankalar ticari firmalar olduğu için para kazancı adına attıkları adımlardan bir tanesi de gönderim yapabileceğiniz günlük EFT limitleri belirlemesi. Banka genel olarak bir limit belirler ve bu durum tüketicinin konumuna göre değişebilen limitleri de beraberinde getirir. Yani banka için önemli bir müşteriyseniz banka sizin bazı taleplerinizi geri çevirmez. Dileğiniz doğrultusunda limitleri kişiye ve kuruma özel olarak belirleyebilir.

Kredi Kartından EFT Yapmak Mümkün

EFT yapma yolları gelişen teknolojinin getirdikleri olarak farklı şekillere yayıldı. Zamanında banka şubesinden yapabildiğiniz işlem artık internetten, cep telefonundan, ATM’den ve sahibi olduğumuz kredi kartları üzerinden de yapılabiliyor. Yani hesabınızda paranız olmasa dahi kredi kartı limitiniz dahilinde Kredi Kartından EFT olabiliyor. Bu işlem için her ne kadar masraf ödemesi yapmanız gerekiyor olsa da, bazı durumlarda cebinizden fazladan çıkacak giderleri gözler görmüyor.

Günlük EFT Havale Limiti Yükseltme

Ticari olarak çalışan bir işletmeyseniz bankanın size belirlemiş olduğu para gönderim limitleri size uymayabilir. Zira bir çok zaman bankaların limitleri düşük miktarlarda oluyor. Bu limiti artırmanın yolu ise banka şubenize başvurmaktan geçiyor. Başvurunuzu inceleyen banka sizin hesaplarınızdaki nakit akışına bağlı olarak müşteri olarak sizi kaybetmekten kaçınır. Bu durumda sizin limitlerinizde de artırım yoluna gider.

Maaş anlaşmalı kurumların çalışanlarının durumları da bu anlaşma çerçevesinde değişiklik gösterebilir. Bu değişikliğin ana sebebi yapılan protokolde çalışanların haklarının gözetilmesi oluyor. Anlaşmayı yapan kurumsal yetkilinin talebi doğrultusunda banka hizmetleri ve bu hizmetler karşılığı ödenecek masraf kalemleri netlik kazanıyor. Bu kazanımlardan bir tanesi de yapabileceğiniz günlük EFT limitleri üzerinde oluyor.

Banka EFT Limitleri Ne Kadar?

Bankaların müşterilerine sundukları EFT gönderim limitleri 15 bin lira ile 300 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Bu değişiklikteki miktarlar gerçek kişiler ile kurumsal kişiler arasında da değişebiliyor. 300 bin lira limit ile en yüksek tutar Yapı Kredi Bankasında. 15 Bin lira ise Kuveyt Türk tarafından gerçek kişilere sunulan hizmetler arasında. Diğer bankaların EFT limitleri ise şu şekilde;

  • Ziraat Bankası 100 Bin TL
  • Halk Bankası 150 Bin TL
  • Vakıfbank 200 Bin TL
  • İş Bankası 200 Bin TL
  • Yapı Kredi Bankası 300 Bin TL ( Geç saatte yapılanlar için 50 Bin TL)
  • Garanti Bankası 250 Bin TL
  • Denizbank 100 Bin TL
  • Akbank 150 Bin TL
  • QNB Finansbank 200 Bin TL
  • TEB 100 Bin TL
  • İng Bank 100 Bin TL
  • Aktifbank 200 Bin TL

EFT Ne Demek?

EFT işlemi bankacılık sektöründe kullanılmakta olan bir terimdir. Bankalar arasında para transferlerinin ismi olarak bilinmektedir. Bilindiği üzere bankalar üzerinden hesap hareketlilikleri de olmaktadır. Bir banka müşterisi başka bir banka müşterisine para transfer etmek isteyebilir. Bu gibi durumlarda EFT işlemini yapmamız gerekecektir. EFT işlemi bankalar arasında gerçekleşirken, Havale işlemi ise banka içinde gerçekleşmektedir. Elektronik Fon Transferinin de kısaltılmış adı olarak bilinir. EFT işlemini bankalardan kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz gibi, bankamatikler aracılığı ile ve internet bankacılıklarından da çok kolay bir şekilde işlem yapabilirsiniz. EFT işlemi için 4 unsurun bulunduğunu söylemeliyiz. Gönderen kişi, banka, alıcı kişinin ve bankası ve alıcı olacak şekildedir. Genellikle EFT işlemlerinde IBAN numaraları ya da hesap numaraları kullanılmaktadır. IBAN numarası ise en sağlıklı olanıdır. Çünkü IBAN numaraları transfer işlemlerinde kesinlikle karışmaz ve hatalı olması halinde size anında uyarı verecektir. Ancak banka hesapları üzerinden bir takım sıkıntılar söz konusu olabilir. Aynı zamanda EFT işlemleri için sizlere belirtmekte fayda olacak bir unsur ise bu işlemin gerçekleşeceği gün ve saatlerdir. EFT işlemleri bankaların çalışma saatlerine ve günlerine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Çünkü bir bankanın başka bir bankaya para aktarımı olduğu için banka bunu iş saatleri içinde denetim altına almaktadır. Ancak havale işlemlerinde bu sorun mevcut değildir ve banka içi olması nedeni ile günün her saati olabilmektedir. EFT işlemi yapacağınız zaman hafta içi ve resmi tatil olmaması aynı zamanda da 08.00 ve 17.00 saatleri arasında gerçekleşmesi gerekmektedir. ,Bu işlemi online olarak yine internet bankacılıklarından da kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

EFT Hesaba Düşmezse Ne Yapılmalıdır?

EFT yani Elektronik Fon Transferi sizlerin işlem yapmasından sonra karşı alıcıya düşmemesi halinde de sıkıntılar yaşanabilmektedir. Elbette karşı tarafa para transfer edilene kadar sizlerin hesabınızdan para çekilmemektedir. Eğer ki para transferiniz gerçekleşmemişse bunu internet bankacılığınıza girerek beklenen işlemler kısmından iptal edebilirsiniz. Ayrıca gün içinde ve banka mesai saatlerinde bu işlemleri yapmanız da önemlidir. EFT hesaba geçmeden nasıl iptal edilir başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

EFT Yapmak İçin Gereken Bilgiler Nelerdir?

EFT işlemi artık her bankanın veri tabanlarında diğer bankalarında müşteri numaralarının barındığı bir kodlama sistemi mevcuttur. Bu nedenle sizlerin tuşlayacağı önemli bir takım numaralar sayesinde bu alıcı kolaylıkla bulunmakta ve para transferi gerçekleşmektedir. Bu Alıcının adı ve soyadı, banka şubesinin kodu, hesap numarası şeklinde gerçekleşir. Aynı zamanda müşteri numarası yoksa IBAN numarası üzerinden de işlem yapabilirsiniz. Bu iki kodda alıcı kişiye aittir ve onun hesaplarına gidecektir. Herhangi yanlış bir bilgi girilmesi halinde ise bu para karşı alıcının hesabına da düşmeyecektir.

EFT Hesaba Ne Zaman ve Nasıl Geçer?

EFT işlemleri az önce de bahsetmiş olduğum gibi gün içinde yapılmalıdır. Eğer ki anında paranızın geçmesini istiyorsanız sabah 8 ve akşam 17:00 saatleri arasında bu talebi oluşturmanız gerekmektedir. EFT işlemlerinin de karı tarafa geçme işlemi işte tam olarak bu saatler arasında gerçekleşmektedir. Eğer ki bu saatler dışında ya da tatil günlerinde bu talebi oluşturmuşsanız o zaman sizlerin EFT işlemi ancak hafta içi sabah saat 8 itibari ile işleme alınacaktır. Bu da demek oluyor ki siz Cuma gibi 17:00’den sonra EFT işlemi yaptıysanız alıcı kişiye bu paranın geçmesi pazartesi günü sabah 08:00 itibari ile olacaktır. Ayrıca Şubelerden yaptığınız EFT hızı ile internetten yaptığınız EFT hızı da farklı olacaktır. Çoğunlukla internet üzerinden yapılan EFT işlemleri kısa sürede geçerken, şubelerden yapılan işlemler daha uzun sürede alıcıya ulaşmaktadır. Özellikle yoğunluk olması durumunda da işleminiz yavaş ilerler ve alıcıya paranızın ulaşması zaman alır.

EFT Hesaba Neden Geçmez?

EFT’nin gönderilen hesaba ulaşmaması nedenlerinin başında sizlerin hesap bilgilerini yanlış girmenizden dolayı olmaktadır. Bir başka neden ise EFT’nin bankaların mesai saatlerinin dışında olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun dışında herhangi bir nedenden dolayı sizlerin EFT işlemlerinde bir sorun meydana gelmeyecektir. Eğer ki EFT işleminin süresini geçirmişseniz ve acil para göndermeniz gerekiyor ise bu durumda sizlerin uygulaması gereken bir başka yöntem daha bulunmaktadır. EFT yapacağınız bankanın bankamatiklerinden bu işlemi gerçekleştirerek anında para transferi yapabilirsiniz. Ancak banka müşterisi olmadığınız için ve kartsız işlem yapacağınız için bankalara ödemeniz gereken komisyon biraz daha fazla olabilir ve yatıracağınız para miktarına göre de farklılık gözetilebilir. EFT işlemlerinde ise genellikle bankalar arasında bir anlaşma söz konusudur ve bu anlaşmaya bağlı sizden bir komisyon ücreti alınır. Örneğin Ziraat bankasından bir bankaya EFT işlemi yapılırken 3 TL gibi bir meblağ tahsil edilmektedir. EFT hesaba ne zaman geçer başlıklı yazımız ile daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında admin

İlginizi Çekebilir!

Güvenli Kira Kredisi, Güvenli Kiracı Sigortası

Artan döviz kurları, enflasyon beraberinden gayrimenkul fiyatlarında artışı getirirken, aynı zamanda kiralanan gayrimenkullerin kira bedellerinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir