Findeks Risk Raporu Sorgulama Yolları (SMS İle Öğren)

Findeks Risk raporu, tıpkı kredi notu gibi, Kredi kayıt Bürosuna bağlı hizmet veren Findeks tarafından hazırlanan ve bireyin; günümüzden başlayıp 5 yıllık geçmiş bilgileri ışığında oluşturulan bir tablodur. Banka aracılığı ile işlem yapan her şahsın, mali durumunu ve güvenilirliği gösterir. Risk raporunun, farklı türleri mevcuttur. Konut ve taşıt kredileri, kredi kartı bilgileri ve bankada bulunan mevduat hesabı bilgileri değerlendirilerek, risk raporu hazırlanır. Çek ve senet kullanan bireyler için, ayrı olarak düzenlenen risk raporu türü mevcuttur. SMS ile kredi notunuzu sorgulamanız da mümkün. Özellikle GSM firmaları üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor. Bu nedenle hazırladığımız yazılar size yardımcı olabilir.

Sürekli Güncelleniyor

Düzenli aralıklar ile güncellenen findeks risk raporununsorgulanması; yeni bir iş kurarken veya dükkân kiralarken oldukça işe yarar. Ne kadar güvenilir bir kişi olduğunuzu ispat etmek açısından önemli bir tablodur. Bu sebeple 3-6 ay ara ile risk raporu sorgulama yapmak gerekir. Fakat üçüncü şahısların risk raporu, onaylanmadan başkasına verilmez.

Kredi notu, 2-3 aylık veriler göz önüne alınarak değerlendirilirken, risk raporunda kişinin 5 yıllık geçmişi temel alınır. Geçmişte kullanılan krediler, kredi kartı taksitlerinin düzenli yatırılıp yatırılmadığı ve bankada bulunan mevduat hesapları değerlendirilerek, kalem kalem hazırlanan veriler, karşı tarafa mali durumunuzu ve tutarlılığınızı gösterir. Bu sebeple iş hayatında, güvenilirliği ispatlamak açısından oldukça önemlidir. Özellikle uzun vadeli yapılan işler için, sıkça kullanılan bir tablodur.

Resmi İnternet Sitesini Ziyaret Edin

Risk raporu,  sorgulamak için, farklı yöntemler mevcuttur. Findeks risk raporu sorgulama yapmak için Findeks resmi internet sitesine giriş yapmak ve kredi bilgilerim sayfasına yönelmek gerekir. Fakat Findeks aracılığı ile yapılan ilk risk raporu sorgulama işlemi ücretsizdir. Daha sonraki sorgulama işlemlerinde, kredi notu sorgulama gibi 5-6 TL civarı bir para kesintisi yapılır.

Yine düzenli çalıştığınız bankanın internet bankacılığından, ücretsiz risk raporu sorgulama yapmak mümkündür. İnternet bankacılığından da ilk defa yapılan sorgulama işlemi için ücret talep edilmez. Daha sonraki sorgulamalar için, 5-6 TL civarı bir para kesintisi yapılır. Banka hesap numarası ve TC kimlik numarası girilerek yapılan oldukça kolay bir işlemdir. Oturduğunuz yerden sorgulama yapma şansı yarattığı için internet bankacılığından risk raporu sorgulama işlemi sıkça tercih edilir.

Hakkında admin

İlginizi Çekebilir!

Güvenli Kira Kredisi, Güvenli Kiracı Sigortası

Artan döviz kurları, enflasyon beraberinden gayrimenkul fiyatlarında artışı getirirken, aynı zamanda kiralanan gayrimenkullerin kira bedellerinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir