Kredi kartı şifresi almak için Bankanın telefon bankacılığı hizmetlerini arayabilir ya da SIFRE boşluk kart numaranızın son dört hanesini boşluk ve kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik numarasını girebilir, 4 haneli şifrenizi yazarak, ilgili bankanın SMS hattına veya bankanın İnternet şubesine bir mesaj göndererek şifrenizi belirleyebilirsiniz. Parolanızı bankaların müşteri hizmetleri departmanını arayarak veya sesli yanıt sistemini kullanarak elde etmek de mümkündür.
Master Card Visa Şifre Alma
Kredi kartı şifresini unutmak tamamen mümkündür ve bunun herkes için zorlu olan bir süreç olduğu söylenebilir. Bu nedenle kart şifresini unutan tek kişi siz değilsiniz. Artık kart şifrenizi hatırlamıyorsanız, önce bankanızın müşteri hizmetleri, telefon bankacılığı ile iletişime geçmelisiniz. Yanlış kart parolanızı ATM’ye sürekli girmeye çalışırsanız, ATM kartınızı alır ve iade etmez. Çünkü kart şifrenizi üçüncü kez yanlış girdiniz. Kredi kartı şifrelerini unutan kişilerin yapması gereken tüm işlemler banka müşteri hizmetlerinde belirtilir. Şifrenizi belirlemeden önce, kartın gerçekten sahibi olup olmadığınızı görmek için bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgileri doğru girdiğinizde, parola yapılandırma bölümüne yönlendirileceksiniz. Şifrenizi burada ayarlarken, hatırlamakta zorlanmayacağınız bir şifre belirlediğinizden emin olmalısınız. Bu şekilde ileride kartınızı sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz. Kısaca parolanızı unuttuğunuzda bunları yapabilirsiniz.
Tüm Bankaların Kredi Kart Şifresi Alma
Bankalar bazında kredi kartı şifresi alma işlemi aynı mantık olsa da farklı yollardan alınabiliyor. Bu manada sizler için bankalar bazında kart şifresi alma rehberi hazırladık.
- Ziraat Bankası Combo Kredi Kartı Şifresi Alma
- Vakıfbank World Card Şifresi Alma
- Şekerbank Bonus Kredi Kartı Şifresi Alma
- İng Bonus Kredi Kartı Şifresi Alma
- Halkbank Paraf Card Şifresi Alma
- TEB Bonus Kredi Kartı Şifresi Alma
- Card Finans Kredi Kartı şifresi Alma
- Garanti Bonus Kredi Kartı Şifresi Alma
- Denizbank Bonus Kredi Kartı Şifresi Alma
- Akbank Axess Kredi Kartı Şifresi Alma
Güvenli kredi kartı şifreleri
Bir Amerikan şirketinin araştırmasına göre, en güvenli ve güvensiz kartların şifreleri ortaya çıktı. Bu çalışmaya göre, en sık kullanılan şifre ve dolayısıyla hırsızlar tarafından denenen ilk şifre, günlük yaşamda hepimizin kullandığı dört haneli şifre, 1234 sayısıdır. Araştırmaya göre, en güvenli olanları rastgele sayılardır. Örneğin, bu parolalardan biri 8068’dir. Kolay sayılar gibi görünse de bu parolanın en az kullanılan parolalardan biri olduğu kanıtlanmıştır. Bunun gibi rasgele sayıların biraz daha karmaşık kombinelerini kullanmak kartınızı daha güvenli hale getirecektir. 1234 numarasına ek olarak, dört 1 ve dört 0 gibi şifreler de tehlikelidir. Örneğin, 5555 veya 2222 veya 4444 gibi parolalar kullanmayın. Veya sıralı sayılarla 1212 gibi parolalar oluşturmaktan kaçının. Ayrıca, kimlik bilgilerinizi alırken zor durumda olabileceğiniz doğum tarihi gibi bilgileri içeren şifreleri kullanmaktan kaçınmak da yararlıdır. Banka ve kredi kartlarınıza şifre verirken, para transferi, gider, ödeme vb. Yaptığımızda bu uyarılara dikkat edin. Unutmamak için kullandığınız basit bir şifrenin ardından sorun yaşayabilirsiniz.
E-posta adreslerimiz hayatımızın temel özellikleri arasındadır. Artık paramızı yönlendirebilir, biletler satın alabilir kısaca interneti hayatımızın ön koşulu olarak düşünebiliriz. Bununla birlikte, internette yapılan işlemlerin artması da kötü niyetli kişileri de harekete geçirtir. Son zamanlarda, dev siteler bile bu konuda kötü bir testten geçtiler. Linkedin, eHarmony ve LastFm milyonlarca kullanıcı şifresinin sızmasını önleyemedi. League of Legends adlı oyunun üyelerinden gelen kişisel bilgiler de bilgisayar korsanlarının eline geçiyor.Basit şifreler kullanmaktan kaçınmalısınız. Araştırmalar, birçok kullanıcının güvenli olmayan şifreler kullandığını göstermiştir. 1234 gibi kısa ve yaygın parolaların bolluğu fark edilse debazı kullanıcıların bağlı oldukları platformun adını kullandığı ortaya çıktı. Örneğin, Fatma adlı bir kullanıcının Linkedin’e bağlanırken parola olarak Linkedin veya fatmalinkedin yazdığı tespit edilmiştir.Bu güvenlik açıklarını kullanan saldırganlar, çok basit bir yazılım kullanarak otomatik sınama yapan uygulamalarla birçok parola girebilir. Bu nedenle, şifrelerini çaldırmak istemeyen kullanıcıların daha güçlü şifreler oluşturmaları gerekir.
Bunun için;
Uzun bir şifre güçlü bir şifrenin başlangıcıdır. Her ne kadar 10-12 karakterden oluşan bir şifre iyi bir başlangıç olsa da banka gibi kritik sitelerde daha uzun kombinasyonlu şifre kullanmak yararlıdır.Birkaç kelime yerine dağınık kelimeler kullanın. Merhaba, sıcak hava gibi kelimeler yerine merhaba, kaşık, peynir, cam, şişe gibi bir şifre kullanmak daha verimli olacaktır.Tüm sitelerde aynı şifreyi kullanmamalısınız. Parolanız bir sitedeki saldırganların elindeyse, başkalarının da bunu yapmaması için bir neden yoktur.
Parolanızı art arda üç kez yanlış girerseniz, parolanızın engellenmesi yaygın bir uygulamadır. Sorunun çözümü için bankanıza başvurmalısınız. Parola en basit çağrı merkezlerinden alınır.
- Yapı Kredi (World): 444 0 444
- Garanti (Bonus): 444 0 334
- Akbank (Axess): 444 25 25
- İş Bankası: 444 02 02
- Finansbank: 444 0 900
- HSBC Bank: 444 0 111
- Denizbank: 444 0 800
- Fortis Bank: 444 0 144
- Vakıfbank: 444 0 724
- Ziraat Bankası: 444 00 00
- Halk Bankası: 444 0 400
- Citibank: 444 0 500
- Bank Asya: 444 4 888
- Türkiye Finans: 444 2 444
- Albaraka Türk: 444 5 666
- Kuveyt Türk: 444 0 123