QNB Finansbank Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)

Bireysel emeklilik ile emeklilik yaşantısında daha da kişinin rahat etmesi için tasarrufları yatırım için kullanma da önem arz edecek şekil de özel bir emeklilik sistemi olarak şekillenmektedir.

Bes Ne Demektir

Bireysel Emeklilik Sistemi içerisinde aktif olarak çalışma yaşamı boyunca yapılacak olan düzenli tasarrufları profesyonel yatırım uzmanları gözetimi ile güvenli bir şekil de değerlendirme yapılıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli olan bir yatırım süreci olup, emeklilik dönemi geldiği zaman da yaşam standartlarını koruma noktasında hareket ediyor.

Bireysel Emeklilik Özellikleri

Gönüllülük esasına dayalı olarak katılım ile mevcut sosyal güvenlik sistemi tamamlayıcısı olarak işlev görüyor. Fiil ehliyeti olan herkes katılabiliyor. Bireysel katkı ve emeklilik yatırım fonuna dayalı olarak 01 Ocak 2013 itibarı ile katılım özendirmesi sunan devlet katkısı uygulaması ile geçiş yapılmıştır. Bireysel Emeklilik Sistemi içerisine dahil olan katılımcı sisteme yatırmış olduğu katkı payının yüzde 25 oranında devlet katkı sağlıyor. Katılımcı yatırmış olduğu her 100 TL katkı payı üzerine 25 TL Devlet Katkısı ekleniyor. Devletin katılımcı için yatıracağı yıllık katkı payı tutarı ise, yıllık asgari brüt ücreti %25’i oranını geçemiyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi Avantajı

Bağlı olunan Sosyal Güvenlik Sistemi yanı sıra ikinci bir emekli olma ve geliri elde etme sağlıyor. Para biriktirme noktasında teşvik sağlayarak güvence altına alıyor. Bireysel Emeklilik fonları vergi noktasında muaf oluyor. Kişi için çalışan finans danışmanı yatırımını en doğru ve kazanç sağlayacak biçimde değerlendiriyor. Maddi sıkıntı yaşanılan dönemler de ise ödemeler durdurulabiliyor. Yatırılmış olunan para ise devlet garantisi altında oluyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi İşleyişi

Bireysel Emeklilik sistemi içerisine girmek için fiil ehliyetine sahip olmak yeterli oluyor. Sisteme dahil olmak için Hazine Müsteşarlığı üzerinden emeklilik ruhsatı almış bir kişi Bireysel Emeklilik Şirketi ile Bireysel Emeklilik imzalaması gerekiyor. Katkı payı gelecekte alınmak istenilen emekli maaşı veya toplu para çeşidine göre belirlenebiliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi sisteme giriş tarihi itibari ile en az 10 yıl süre ile sistem için de kalan ve 56 yaşı tamamlayan herkes emekli olmaya hak kazanıyor.

Hakkında Kredi Hesabi

İlginizi Çekebilir!

Telefonu nakite çevirme Yöntemleri

Telefonu Nakite Çevirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Telefonu nakite çevirme işlemleri nasıl yapılır? Faturaya ek telefonu nakite çevirme mümkün mü? Acil nakit …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir